تلفن تماس: 09127958843 | 02156699733 | 09351170525

مگس – 09127958843

مقدمه

با جرات میتوان گفت مگس‌ها  بزرگترین گروه‌ در میان حشرات بوده که تا کنون بالغ بر  ۷۵۰۰۰۰ نوع از آنها شناخته شده، ثبت و بر روی آنها مطالعه می شود و با نام دو بالان نیز شناخته می‌شوند. مگس‌ها جزو جانوران پروازی هستند که تقریباً در هر نقطه از جهان یافت می‌شوند. این حشرات جالب، معمولاً به خاطر سماجتی که از خود در محیط اطراف ما نشان می دهند از نظر انسان‌ها آزاردهنده به نظر می‌آیند. اما نباید از این نکته غافل شد که همین موجودات آزار دهنده در  طبیعت کره زمین نقش های مهم و موثری را ایفا می‌کنند.

سمپاشی مگس

زندگی مگس

مگس‌ها جزو حشراتی به نام دیپترا (Diptera)  بوده و دارای دو بال هستند که به آنها اجازه پرواز می‌دهد. مگس‌ها از نظر تغذیه‌ای انواع مختلفی دارند. برخی از آنها گوشت‌خوار هستند و برخی دیگر نیز از شهد و میوه‌ها تغذیه می‌کنند. مگس ها به طور عمده در اکوسیستم‌ها و زندگی حیاتی در جهان طبیعت نقش به سزایی دارند. آنها به عنوان پلیناتورها ( حیوان یا حشره‌ای است که نقش مهمی در انتقال گرده‌ای گیاهان دارد از جمله پلیناتورها  میتوان زنبورها، مگس‌ها، پروانه‌ها، کفشدوزک‌ها و حتی پرندگان را نام برد ) نقش مهمی در گسترش گیاهان و گلها دارند. همچنین برخی از گونه‌های مگس به عنوان پسماندخواران به تجزیه مواد فسادناپذیر می‌پردازند و به پاکسازی محیط زیست مان کمک شایانی می‌کنند.

طول عمر مگس

طول عمر مگس‌ها بستگی به گونه و شرایط محیطی داشته  بطوریکه برخی از گونه‌ها فقط چند هفته عمر می‌کنند، در حالی که برخی دیگر ممکن است تا چند ماه زندگی کنند. طول عمر مگس ها بسته به شرایط زندگی‌شان تغییر می‌کند.

به طور مثال مگس بالغ در شرایط مناسب دو هفته در طبیعت زنده می‌ماند اما در صورت فراهم بودن شرایط آزمایشگاهی از نظر دما و دیگر فاکتور ها طول عمر مگس بیشتر خواهد شد. مگس ها در تابستان حدود ۱۵ روز و در زمستان حدود ۲۵ روز عمر می کنند. برخی مگس‌ها اندازه کوچکی دارند. علت کوچک بودن آنها، جوان بودنشان نیست بلکه علت آن تغذیه ناکافی در دوره لاروی آنهاست.

مگس‌ها پس از سپری کردن تنها ۳۶ ساعت از دوره  لاروی قادر به جفتگیری می باشند. مگس ماده تنها یکبار جفتگیری می‌کند و می تواند اسپرم را نگه داشته تا چندین بار تخمگذاری کند. رشد مگس‌ها به دمای محیط نیز بستگی دارد. بطوریکه مگس ها در هوای گرم، بیشتر رشد می‌کنند. در زمستان بیشتر مگس‌ها می‌میرند اما برخی از آنها مقاوم بوده و توانایی تحمل سرمای زمستان را دارند.

 

تخم‌گذاری مگس

2مگس‌ها تخم‌گذاری می‌کنند تخم‌های خود را معمولاً درون شکاف‌ها، زمین، چوب و یا کودهای حیوانی می‌ریزند. به طور معمول هر مگس ماده در طول زندگی خود ۵۰۰ تخم می‌گذارد. تخم‌ها به صورت گروهی هستند و هر گروه ۷۵ تا ۱۵۰ تخم را شامل می‌شود. تخم‌ها به رنگ سفید و در اندازه‌ای حدود ۱.۲ میلی‌متر هستند.

تخم این حشره در مدت زمان یک تا ۴ ساعت به لارو تبدیل شده و پس از یک روز، لارو از تخم، خارج می‌شود. در این مدت از مواد ارگانیک مانند گیاهان، مواد حیوانی پوسیده، زباله‌ها و… تغذیه می‌کنند. ۱۴ تا ۳۶ ساعت طول می‌کشد تا لارو مگس‌ها به شفیره تبدیل شود. در این مرحله به یک مکان خشک و سرد نقل مکان و به شفیره تبدیل می‌شوند. رنگ شفیره، قرمز مایل به قهوه‌ای است و اندازه آن در حدود ۸ میلی‌متر است. در حقیقت میتوان گفت که مگس بالغ از شفیره به وجود می‌آید.

انواع مگس


در جانورشناسی انواع مگس ها به صورت زیر دسته بندی می شوند:
مگس آبی
مگس اسپانیولی یا قانتاریدس
مگس انگبین یا زنبور عسل
مگس سبزرنگ
مگس سگ، که اغلب روی بدن سگ ها می نشیند.
مگس گوشت (mouche a viande) که از مگسهای معمولی اندکی بزرگتر بوده و رنگ بدن آن آبی متمایل به سبز می باشد. این گونه مگس ها بیشتر بر روی گوشتها و خون حیوانات زندگی می کند.

برخی از فواید وجود مگس ها در طبیعت

مگس‌ها اثرات زیادی بر جهان طبیعت و زندگی ما انسان‌ها دارند. از جمله
– افزایش تولید محصولات کشاورزی: مگس‌ها به عنوان پلیناتورها در فرآیند گرده‌ افشانی گیاهان مشارکت دارند. اگر این حشرات وجود نداشته باشند، تولید محصولات کشاورزی دچار اختلال می‌شد.
– جلوگیری از حذف برخی گونه‌ها: مگس‌ها برای برخی از جانوران، به عنوان منابع غذایی مهم مطرح می باشند. اگر این حشرات نباشند، برخی از گونه‌ها ممکن است به خطر انقراض بیفتند.

مشکلات بهداشتی مگس ها

در بهداشت عمومی وجود مگس در هر محل، نشانه بدی و وخامت بهداشت محیط و بهسازی محسوب می گردد. از آنجا که مگس‌ها می توانند نقشی کلیدی برای انتقال عوامل برخی از بیماری‌ها به انسان مطرح باشند. به همین دلیل مبارزه و سمپاشی مگس‌ها اهمیت فراوانی پیدا می کند.

مهمترین مگس های خانگی عبارتند از:
musca domestica, musca sorbens, musca nebula, musca vicinia.

مگس خانگی چه بیماری‌هایی ایجاد می‌کند؟

حصبه، شبه حصبه (paratyphoid)، وبا، اسهال خونی، گاستروآنتریت، آمیبیاز، آلودگیهای کرمی، بیماری فلج اطفال، ورم های ملتحمه، تراخم، سیاه زخم، و ياز.
بیماریهای مزبور بیشتر بیماریهایی هستند که از راه مکانیکی به وسیله مگس به انسان انتقال می یابند.

 

راههای انتقال بیماری از مگس ها به انسان

انتقال مکانیکی

مگس ها ناقل مکانیکی مؤثری در گسترش بیماریها به شمار می آیند. این حشرات خرده زیستمندها را با پاها و ساق های پرموی چسبناک خود از یک نقطه به نقطه ای دیگر منتقل می نمایند. عوامل بیماریزا، تخم کرمها و کیست انگلها در بدن مگسها دیده شده است و از این رو این حشره را حامل عفونت نامیده اند.

استفراغ

برگرداندن محتوای معده یا دفع استفراغ، یک کشت مملو از میکروب‌های گوناگون است. از آنجا که مگس ها عادت به استفراغ دارد، خوراکیها را آلوده نموده و به این ترتیب می توانند بیماریهای بسیاری را انتقال دهند.

دفع مدفوع

فضولات مدفوع مگس دارای شمار بسیار زیاد خرده زیستمند و نیز تخم و کیست انگلهای روده ای است. از آنجا که مگس ها عادت به دفع پی در پی مدفوع را دارند، می توانند عامل انتقال بسیاری از بیماری ها باشند.

مبارزه با مگس

روش های مختلفی برای از بین بردن مگس ها در محیط‌های مختلف وجود دارد . راهکار های ارایه شده در ذیل میتواند سبب کنترل جمعیت مگس ها و نابودی آنها بشود؛
.  یکی از روش‌های مؤثر برای از بین بردن مگس‌ها در داخل منازل و فضاهای داخلی استفاده از دستگاه‌های دفع حشرات مثل دستگاه‌های الکتریکی که مگس‌ها را به خود جذب کرده و سپس می‌کشند می باشد.
.  استفاده از تراپ‌: تراپ‌های مگس معمولا شامل یک ماده شیرین و جاذب  (مثل شربت قند) است که مگس‌ها را جذب کرده و سپس آنها را به دام می‌اندازد.

.  بهره‌گیری از دستگاه‌های آلایش محیط: دستگاه‌هایی که بوی میوه یا ماده شیرین ترشی را جذب می‌کنند و به وسیله آنها مگس را به دام می‌اندازند. این دستگاه‌ها معمولاً به عنوان “آلایشگرهای مگس” شناخته می‌شوند.

.  نظافت منظم محیط و تخلیه به موقع سطل‌های زباله سبب جمع آوری تخم های مگس ها شده و با این کار می توان از تخم‌گذاری مگس‌ها و پراکندگی و رشد آنها جلوگیری کرد.برای مقابله مؤثرتر با مگس‌ها، مهم است تا منابع غذایی آنها را شناسایی کرده و اقدام به حذف یا کنترل آنها نمایید.
.  استفاده از روش‌های طبیعی مانند استفاده از اسانس‌های گیاهی مثل نعناع یا آویشن برای از بین بردن مگس‌ها در منازل

. نصب پرده‌های توری و حشره‌گیر در پنجره‌ها و درهای ورودی می‌تواند جلوی ورود مگس‌ها به داخل منزل را تا حد زیادی بگیرد.

.   حفظ بهداشت و نظافت آشپزخانه و نگهداری  مواد غذایی با ظروف درب بسته می‌تواند کمک کند تا مگس ها را که همیشه به دنبال غذا می گردند از محیط شما دور بمانند.
.   استفاده از حشره‌کش‌ها: اسپری‌های حشره‌کش می‌توانند به کنترل این حشرات کمک کنند. اما در استفاده از این مواد باید احتیاط کرد و نکات بهداشتی را رعایت کرد.

تیم سمپاشی شرکت ارمغان آسایش محیط سبز با کادری حرفه ای و خبره و با تجربه خیال شما را برای همیشه راحت خواهد کرد. دیگر نیازی به سمپاشی دوره ای و چند باره نخواهید داشت. شرکت ارمغان آسایش محیط سبز با بهره گیری از  متخصصین حشره شناسی و بهداشت و متخصصین مجهز در زمینه بهسازی محیط ،  مشکل شما برای همیشه حل می کند. ما محیط شما را گارانتی می کنیم.

 ارمغان آسایش برای شما عزیزان شعار ماست.
زندگی با اطمینان خاطر لیاقت شماست.
هم اکنون با ما تماس بگیرید

09127958843

09351170525

56342656

تا زمانیکه رضایتمندی شما حاصل نشود، ما از کار خود راضی نخواهیم بود

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *