تلفن تماس: 09127958843 | 02156699733 | 09351170525

سمپاشی پشه – (6 حقیقت جالب درباره پشه )

سمپاشی پشه

درباره پشه ها

قبل از اینکه بخواهیم درباره سمپاشی پشه بحث را شروع کنیم لازم است مطالب ابتدایی راجع به این حشره خدمت شما عرض کنیم. پشه را با نام عملی Culicidae می شناسند و به گروهی از حشرات اطلاق می شود که در خانوادهٔ Culicidae قرار می گیرند. جنس مادهٔ بیشتر گونه های پشه زندگی انگلی دارند و از راه خوردن خون جانوران دیگر از جمله پستانداران، پرندگان، خزندگان، دوزیستان و حتی برخی از ماهی ها تغذیه میکنند.

1 7
سمپاشی پشه

پشه ها جزو خانواده پشگان می باشند و تا کنون بیش از ۲۸۰۰ گونه پشه در سراسر جهان شناسایی شده اند. بدن پشه ها از سه قسمت سر، سینه و شکم تشکیل شده است. پشه ها دارای  ۶ پای بند بند می باشند.

نحوه خونخواری پشه ها چگونه است؟

پشه ها مجهز به یک خرطوم (نیش) می باشند ، پشه های ماده با خرطوم خود مبادرت به مکیدن خون از میزبان های خود میکنند. اما این کار را برای تامین انرژی نمی کنند بلکه پشه های ماده برای تولید و رشد تخم های خود نیاز به پروتئین موجود در خون دارد. طول خرطوم در پشه های ماده بلند تر از نرها بوده چرا که تنها پشه های ماده نیش می زنند و خون خواری می کنند.

همچنین اندازه بدن ماده ها از نر ها بزرگتر می باشد. خرطوم یا نیش پشه ماده از دو کانال موازی اما مجزا تشکیل شده است، یک مجرا برای  بزاق و یک مجرا برای مکیدن خون می باشد. پشه های نر و ماده با مکیدن شهد گل ها و گیاهان انرژی لازم برای پرواز خود را تامین می کنند.

 

طبقه بندی پشه ها

پشه در طبقه بندی حشرات جزو زیر شاخهٔ شش پایان (Hexapoda)، و زیر ردهٔ بالداران (Pterygota)، بالا راسته هامدگردیسان (Endopterygota)، زیر راستهٔ نخسرونیان (Nematocera)، فرو راسته پشه شکلان (Culicomorpha)، بالا خانواده پشه سانان (Culicoidea)، و خانوادهٔ پشگان (Culicidae) می باشد.

 

 

چرخه زندگی پشه ها چگونه است؟

2 1

چرخه زندگی پشه ها دارای دگردیسی کامل بوده و شامل چهار مرحله: تخم ، لارو، شفیره و بالغ می باشد .این چرخه ظرف ۲۰ تا۳۰ روز کامل میشود. پشه های ماده قادرند در هر بار تخم گذاری بین ۱۰۰ تا ۴۰۰ تخم بگذارند و نیز هر پشه ماده قادر است پیش از آنکه بمیرد ۱۰۰۰ تا ۳۰۰۰ تخم بگذارد. پشه ماده در چند مرحله تخم ریزی فقط یک بار با پشه نر جفت گیری می کند.

یعنی پس از اینکه یک بار تخم گذاری کرد دیگر نیازی به جفت گیری با پشه نر نداشته و تنها به یک وعده خون دیگر نیاز دارد تا مجددا تخم گذاری کند. پشه ماده قادر است هر ۳ روز  یکبار تخم ریزی کند. تخم های پشه ماده در ابتدا سفید رنگ بوده اما پس از ۲۴ ساعت رنگشان به قهوه ای تیره و سیاه متمایل می شود. پشه ماده عموما تخم خود را  روی سطوح آبهای راکد می گذارد. اما در صورت تمایل و یا ناچار ممکن است تخم های خود را در سطح گل و لای و یا هر چیزی که در مسیر آب باشد بریزد.

اندازه تخم ها در پشه ها تقریبا ۰٫۵ میلی متر می‌باشد. تخم ها معمولا ۳-۲ روز طول میکشد تا به لارو تبدیل گردند. لارو پشه از طریق لوله های تنفسی که به سطح آب می آید تنفس میکند. لاروها از جلبکها، میکروارگانیزم ها و ذرات ارگانیک موجود در آب تغذیه می کنند. در برخی از گونه های پشه، لاروها از یکدیگر نیز تغذیه می کنند. لارو پشه ها فیلتر فدر هستند یعنی قادرند آب آلوده را فیلتر و تصفیه کنند. لاروها چهار مرتبه پوست اندازی میکنند تا به شفیره تبدیل گردند.

لاروها ۲-۱ سانتی متر طول دارند. مدت زمان لازم برای تبدیل شدن لارو ها به شفیره یک تا دو هفته می باشد. شفیره پشه تغذیه ندارد اما تحرک داشته و توسط دو مجرای شاخ مانند بنام سیفون تنفسی تنفس می کند. لارو و شفیره پشه کاملا آبزی هستند اما پشه بالغ در خشکی زندگی می کند. شفیره پس از ۳ روز به پشه کامل تبدیل می شود. پشه بالغ پس از خارج شدن از پیله تا زمانی که بدن و بال هایش کاملا خشک شود صبر کرده و پرواز نمی کند.

پشه های ماده و نر که بالغ شده اند در صورت مسائد بودن شرایط می توانند پس از ۵-۳ روز جفت گیری کنند. عموما مدت کمی  پس از جفت گیری پشه های نر می میرند. پشه ها در طی روز در محل های خنک، تاریک، مرطوب و آرام به استراحت می پردازند. به ویژه در میان پوشش گیاهی و در عصر و غروب آفتاب برای تغذیه از محل استراحت خود خارج می شوند.همه گونه های پشه انسان را نمی گزند، برخی از پشه های ماده، پستانداران، برخی پرندگان، برخی اسب ها، برخی لاک پشت ها و یا حتی قورباغه ها را برای نیش زدن و خون خواری به انسان ترجیح میدهند.

حقایق جالب درباره پشه ها

.  پشه ها قادرند ۵۰۰ تا ۶۰۰ بار در ثانیه بال بزنند.
.   یک پشه بالغ دارای وزنی معادل ۲ تا ۲٫۵ میلی گرم است.
.   سرعت پرواز پشه ها را ۱٫۶ تا ۲٫۴ کیلومتر در ساعت تخمین زده اند.
.   طول عمر پشه ماده ۷ تا ۱۰۰ روز بوده و این در حالی است که پشه های نر عمری کوتاه در حدود یک هفته دارند.

.  پشه ها جانورانی خونسرد می باشند بنابراین پشه های ماده قادرند در فصول سرد سال تا شش ماه به خواب زمستانی فرو روند.
.  پشه ماده در هر بار گزش تقریبا بیش از ۲ برابر وزن خود خون می مکد. اگر گیرنده های شکم پشه ماده  فعال نباشند، پشه به خون خوردن ادامه می دهد و حتی ممکن است به ترکیدن شکم پشه منجر شود.

چرا نیش پشه ها درد ندارد؟

 

3 6
نیش پشه به این علت درد ندارد که نیش پشه بسیار دندانه دار بوده و با سوزن آمپول که سطحی هموار دارد متفاوت است. دندانه دار بودن نیش پشه سبب می گردد تا تعداد نقاط تماس آن با پوست بدن در مقایسه با آمپول خیلی کمتر بوده و اعصاب حسی کمتری را درگیر ‌و تحریک می کند و بدین ترتیب ما درد کمتری را حس می‌کنیم.

جالب است بدانید که پشه ماده هنگام مکیدن خون از طریق بزاق خود یک ماده ضد انعقاد کننده خون ترشح می کند تا خون خودش به هنگام مکیدن خون میزبان که دارای گروه خونی متفاوتی بوده لخته نگردد. و علت ایجاد خارش و تورم و قرمزی محل نیش پشه به پروتئینی مربوط می شود که در بزاق پشه بوده و موجب تحریک سیستم ایمنی بدن می گردد. خارش، تورم و قرمزی محل گزش به همین خاطر پدید می آید.

نحوه شناسایی طعمه در پشه ها چگونه است؟

پشه های ماده می توانند از طریق حسگرهای بویایی، حس بینایی و گیرنده های گرمایی هدف خود را شناسایی کنند. گیرنده های گرمایی پشه می تواند پرتوهای مادون قرمز ساطع شده از اجسام گرم را دریافت و به این ترتیب طعمه خود را ردیابی کند. جالب است بدانید در حدود ۱۰۰ ترکیب فرار از بازدم و ۴۰۰ ترکیب شیمیایی ( دی اکسید کربن بازدم و اسید لاکتیک عرق ) از پوست انسان متصاعد می شود که پشه ها قادر به شناسایی آنها بوده و به این طریق نیز میتوانند هدف خود را شناسایی کنند.

بنابراین پس از فعالیت بدنی که تولید این مواد افزایش می یابند شناسایی شما برای پشه ها آسان تر می گردد. مصرف غذاهای غنی از پتاسیم (مثل موز) و نمک نیز تولید اسید لاکتیک را افزایش میدهد. اسید اوریک، فنول و آمونیاک نیز در رده های بعدی قرار دارند. هنگام خواب که حرکت شما به حداقل می رسد غلظت دی اکسید کربن در اطراف شما افزایش می یابد و پشه ها می توانند به آسانی شما را ردیابی کنند.

پشه ها به رنگ آبی علاقه مند می باشند. پوشیدن لباسهای تیره و مشکی با جذب بیشتر نور و انرژی گرمایی، پشه ها را بیشتر به سوی شما جلب میکند. هنگامی که شما حرکت می کنید پشه ها مطمئن می گردند شما زنده هستید بنابراین جذب شما می شوند. هر قدر که لباس تن شما با پس زمینه شما تضاد بیشتری داشته باشد شناسایی شما برای  پشه ها آسانتر خواهد بود.

سالانه ۲ الی ۳ میلیون نفر در سراسر جهان توسط گزش پشه ها جان خود را از دست می دهند. پشه ها ناقلین  بیماری های مهمی از جمله مالاریا ( پشه آنوفل)، تب زرد، تب هموراژیک ( خونریزی دهنده ) دانگ، آنسفالیت ( ورم مغزی ) وتب نیل غربی می باشند.

شرکت ارمغان آسایش محیط سبز دارای مجوز رسمی از وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی می باشد. برای سمپاشی پشه به صورت تخصصی و تضمینی و نیز جهت مشاوره با ما تماس بگیرید 09351170525 – 09127958843

چه کسانی بیشتر در معرض گزش پشه ها قرار دارند؟

به طور کلی اگر عامل دی اکسید کربن را در نظر بگیریم ریسک گزیدگی توسط پشه در مردان بیشتر از زنان، در بزرگسالان بیشتر از خردسالان و در افراد چاق و تنومند بیشتر از افراد لاغر می باشد.افرادی که گروه خونی O دارند بیشتر گزیده می شوند.

مهمترین عامل موثر در فعالیت پشه ها

 

4 4
بیشترین فعالیت پشه ها در دمای ۲۶ درجه سانتی گراد می باشد پشه ها در دمای پایین تر از ۱۰ درجه سانتی گراد عملا غیر فعال می شوند. پشه ها در آب و هوا و مناطق گرمسیر در تمام طول سال فعال می باشند. همچنین جمعیت پشه ها در طول مناطق ساحلی بیش از نقاط دیگر است.

آیا پشه ها می توانند عامل بیماری ایدز را انتقال دهند؟

ویروس HIV عامل بیماری ایدز نمی تواند توسط پشه ها انتقال یابد زیرا این ویروس در بدن پشه ها مانند غذا هضم می گردد. همچنین ویروس HIV انتقالی در گزش پشه به مقداری نیست که قادر باشد HIV را سرایت دهد. برای انتقال ویروس HIV از یک فرد آلوده به یک فرد سالم به ۱۰ میلیون پشه ماده نیاز بوده که باید همزمان فرد آلوده را نیش زده و سپس فرد سالم را نیش بزنند.

چگونه پشه های ریز را از بین ببریم؟

قبل از انجام سمپاشی پشه بهسازی یا حذف هر مکان و یا شیئی که آب را در خود نگه دارد و باعث تجمع آب می گردد مهم است،  چرا که می تواند محل مناسبی برای تخم ریزی پشه ها باشد. از جمله محل های تخم ریزی پشه ها می توان به جوی های آب، گلدان ها، زیر گلدانی ها، حفره درختان، سینی زیر کولر، کارتن، کف شور و چاهک ها، فلاش تانک توالت، سیفون گلویی زیر دستشویی، قوطی های  کنسرو رها شده در محیط، بشکه های بلا استفاده، حوضچه های آب راکد، استخر ها و گودال‌ های طبیعی و مصنوعی با حجم آب اندک و راکد، باتلاق ها، آب انبارها، تایرهای مستعمل، ناودان ها و … اشاره کرد.

با حذف این مکان ها می توان دسترسی پشه ها به محل های تکثیر و تولید مثل را از بین برد و در حقیقت به روش مکانیکی اقدام به مبارزه با پشه ها را انجام داد.
هم چنین برای نابود ساختن لارو پشه ها میتوان از حشره کشهای مناسب استفاده کرد و یا با ریختن روغن ( در مکان های تخم ریزی ) روی سطح آب لاروها را از بین برد زیرا لاروها دیگر قادر به تنفس نمی باشند. در روش بیولوژیکی استفاده از ماهی های لارو خوار مثل ماهی گوپی ( برای آبهای آلوده ) یا ماهی گامبوزیا ( برای آبهای تمیز ) در حوضچه و برکه ها نیز در حذف لارو پشه ها می تواند بسیار مثمر ثمر باشد.

شرکت ارمغان آسایش محیط سبز دارای مجوز رسمی از وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی آماده ارائه خدمات سمپاشی پشه به صورت 24 ساعته حتی در ایام تعطیل میابشد .

جهت مشاوره و بازدید رایگان با ما تماس بگیرید 09351170525 – 09127958843

راهکارهای از بین بردن پشه در منزل

۱-  اجازه ندهید در زیر گلدانها آب جمع شود. چرا که همان مقدار اندک آب زیر گلدان می تواند به یک مکان مناسب برای تخم ریزی پشه ها تبدیل شود. بنابراین پیشنهاد می شود تعویض کردن  آب گلدان ها را به صورت منظم مثلا یک روز در میان انجام دهید.

۲– جمع آوری اشیای کوچک و بزرگ که اطراف و بیرون از منزل شما وجود دارد و قابلیت نگه داشتن آب را داشته باشد، مثل: کارتن ها، بطری ها، جعبه، قوطی کنسرو، تایرهای مستعمل و غیره. نشتی های شیرهای آب را شناسایی کرده وآن ها را تعمیر کنید. ظرف غذای حیوانات خانگی را نیز هر روز عوض کنید.

۳– گودالهای زمین و حفره های درختان را با خاک و یا ملات پر کنید.
۴– شیروانی ها را بازرسی کنید و از مسدود نبودن آنها اطمینان حاصل کنید چرا که در صورت انسداد می تواند آب باران را در خود نگه دارد.
۵– هر جایی که آب جمع می شود و راکد می ماند را حذف و یا تمیز کنید.
۶– برای جلوگیری از تجمع آب می توانید روی قایق، سطل، بشکه ها، مخازن آب و تشت ها را کاملا بپوشانید و یا آنها را وارونه قرار دهید.

۷– آب استخر را یا کاملا تخلیه کنید و یا آب آن را با استفاده از کلر و دیگر تصفیه کننده ها کاملا تمیز نگه دارید، همچنین می توانید جریان آب در استخر را همواره حفظ کنید تا از راکد شدن آب در داخل استخر جلوگیری کنید.
۸– حوضچه ها را از ماهی های لارو خوار مثل ماهی های گوپی یا گامبوزیا پر کنید تا از لارو پشه ها تغذیه کنند.

۹– بر روی پنجره ها و درها توری نصب کنید تا از ورود پشه ها به داخل خانه جلوگیری شود.
۱۰– از پوشیدن لباسهای تیره و آبی رنگ که سبب جذب پشه ها می شوند خودداری کنید.
۱۱– برای خفه کردن لارو ها و نرسیدن اکسیژن هوا به آنها می توانید درون چاهک و کف شور ها روغن بریزید همچنین می توانید از مهره های پلی استایرن به ضخامت ۱ الی ۲ سانتی متر برای این کار استفاده کنید.
۱۲– با کاشتن گلهای همیشه بهار و شمعدانی در باغچه خانه می توانید پشه ها را دور کنید.

۱۳– سعی کنید همیشه چمن های باغچه و اطراف خانه را کوتاه نگه دارید و علف های هرز را بچینید. بوته ها و شاخ وبرگ های اضافی گیاهان اطراف منزلتان را هرس کنید.
۱۴–  همچنین می توانید با مالیدن مخلوط روغن زیتون و وانیل و یا روغن اوکالیپتوس و یا نعناع ( به عنوان یک دفع کننده طبیعی ) پشه ها را از محل زندگی خود دور کنید.

برای دریافت خدمات تخصصی شرکت ارمغان آسایش محیط سبز در زمینه سمپاشی پشه و نیز جهت مشاوره رایگان با کارشناسان ما تماس بگیرید 09351170525 – 09127958843

 

سمپاشی پشه چگونه است؟

اگر با همه راهنمایی های که خدمتتان ارایه کردیم سمپاشی پشه موثر واقع نشد و باز هم از شر پشه در اطرافتان یا در خانه خود رهایی نیافته اید، جای نگرانی نیست. شرکت سمپاشی ارمغان آسایش محیط سبز دارای مجوز رسمی از معاونت بهداشتی دانشگاه تهران بوده و از مشاوره رایگان تا اتمام کار سمپاشی همراه شما خواهد بود.

سمومی که در زمینه سمپاشی پشه استفاده می کنیم همگی دارای تاییدیه وزارت بهداشت بوده و بر پایه سموم گیاهی می باشند که هیچ مخاطره ای برای انسان و اکوسیستم گیاهی و محیط زندگیمان ندارد.
سمپاشی در این شرکت زیر نظر مسئول فنی بهداشت محیط که دارای تحصیلات دانشگاهی مرتبط از دانشگاه علوم پزشکی تهران بوده و این اطمینان را می دهیم که ما می توانیم در زمینه سمپاشی شما را از شر پشه ها رهایی بخشیم.
جهت دریافت مشاوره و بازدید ۲۴ ساعته و مبارزه و ریشه کنی پشه ها و نیز کسب اطلاعات تخصصی تر و راهنمایی جهت تعیین حدود قیمت در زمینه سمپاشی پشه با ما تماس بگیرید:

09127958843

09351170525

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *